Sahara Ride

A Sahara Ride egy szórakoztató versenyjáték, elrepít minket a címszereplő sivatagba, a gyarmatosítások korába. Beduin hírvivők versenyeznek, hogy egyikőjük elnyerje a „leggyorsabb futár” címet. A játék családoknak készült, legegyszerűbb változata akár hatévesekkel is remekül játszható.

Az alapjátékban két teljes kört kell megtenniük a tevegelőknek, eközben ők választják az útirányt és a közlekedés módját. Útjukat különféle akadályok, útelágazások és oázisok tarkítják. A különféle akadályok a megjelölt mezőkre kerülnek a játék elején, véletlenszerűen. Ezeket az akadályokat leküzdhetik a versenyzők, de az is lehet, hogy sérülést szereznek általuk, vagy a többi versenyzőnek könnyítenek, ha megszüntetik a nehézségeket.

A játékosok kártyák kijátszásával haladnak előre.

Az akciókártyák kétfunkciósok. Az aktív játékos eldöntheti, hogy melyik oldalának megfelelően lép előre. Döntését az is befolyásolja, hogy lépésével hogyan hat a kártyán megjelölt társára. Ha a szám szerint lép előre a szomszédos mezőkön, akkor egy adott színű játékos, ha a szín szerint lép a következő, megjelölt színű mezőre, minden hasonló színű mezőn tartózkodó pozícióját módosítja.

A játékosok a körükben vagy léphetnek a kijátszott kártyájukkal, vagy lépés nélkül felhúzhatnak egy akciókártyát a pakliból, esetleg – szintén lépés nélkül, pihenés gyanánt – eldobhatnak 2 ún. fáradság- vagy sérülésjelzőt. Ez utóbbit mindenképpen kötelező megtennie, ha már 3 ilyen korongja van. Mindezek után felhúznak egy bónuszkártyát a húzópakliból. A bónuszkártyákon mindenfélével találkozhatnak: további lépéskártyákkal, győzelmi pontot jelentő lapokkal, ún. egyszeri megoldáskártyákkal az akadályokra vonatkozóan, gyógyszerlapokkal, amik a sérüléseket gyógyítják, illetve értéktelen vackokkal is. Lépéskártyából és bónuszkártyából is legfeljebb 5 lap lehet a kézben.

Az oázisokban megállhatunk, és egy nagyobb pihenőt tartva feltöltekezhetünk

lépéskártyákkal és erősebb megoldáskártyákkal, amik a játék végéig segítenek az utazásban. Minden játékos dönthet, hány körből marad ki azért, hogy újabb segítséghez jusson, kockáztatva ezzel, hogy lemarad a többiek mögött. A startmező – ami mellesleg egy teljes értékű oázisnak számít – minden áthaladásnál pontozza az áthaladókat, mert végül nem az elsőség, hanem a pontszám alapján hirdetünk nyertest.

A Sahara Ride egy könnyed, de sok döntési lehetőséget kínáló játék, amelyben a szerencse is nagy szereppel bír.